Centar unutarnjeg tržišta EU - Logo

Nacionalno natjecanje „Ideje iz Europe“

‌Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, kao nacionalni koordinator organizira nacionalno natjecanje „Ideje iz Europe“. Sukoordinator ovog natjecanja je Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije HAMAG- BICRO.

Nacionalno natjecanje održat će se 16. listopada 2017. u Zagrebu (hotel Sheraton) na kojem će biti odabran hrvatski predstavnik za „Ideje iz Europe“.  Hrvatski predstavnik će se plasirati na polufinalno natjecanje koje će se održati u studenom 2017., u Tallinu (Estonija).

Natjecanje „Ideje iz Europe“ je svjetska platforma koja nudi poduzetnicima izuzetnu priliku za promidžbu i vidljivost njihovih ideja. Na taj način pomaže se realizaciji tih ideja tako što ih se spaja s relevantnim pojedincima i organizacijama koji imaju potrebne resurse za njihovo ostvarenje. Sve države članice EU-a zajednički traže i biraju najbolje i najinspirativnije ideje koje imaju potencijal za mijenjanje svijeta na bolje. Ovom se inicijativom željeli pokazati svijetu da Europa može puno toga dati kada je riječ o poduzetničkom duhu i inovacijama. U fokus su stavljeni europski inspirativni poduzetnici s idejama kojima se želi pokazati da je europska budućnost u rukama poduzetnika koji su stvaratelji novih poslova i radnih mjesta.

Dodatne informacije o natjecanju dostupne su ovdje.

Izvor: Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, 04.10.2017.