Centar unutarnjeg tržišta EU - Logo

Najava događanja - mogućnosti savjetovanja i financiranja u okviru Investicijskog plana za Europu

‌Želite li saznati koje su mogućnosti financiranja za hrvatske promotore projekata u okviru InvestEU plana? Pridružite se događanju 6. ožujka 2018. u Zagrebu „Investicijski plan za Europu: savjetodavne usluge i mogućnosti financiranja za hrvatske promotore projekata“, koje organiziraju Europski savjetodavni centar za ulaganja (ESCU) - Europska investicijska banka (EIB), u suradnji s Europskom komisijom i Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU.

Događanje će biti posvećeno savjetodavnim uslugama i mogućnostima financiranja dostupnima hrvatskim privatnim i javnim promotorima projekata u okviru Plana ulaganja za Europu. Bit će iznesen i pregled statusa primjene Europskog fonda za strateška ulaganja (EFSU) u Hrvatskoj u kontekstu kreditiranja i savjetodavne podrške putem Europskog savjetodavnog centra za ulaganja. Sudionici će imati priliku dodatno se informirati o dostupnim savjetodavnim uslugama EIB-a za pomoć s prepoznavanjem i pripremom projekata pogodnih za ulaganje te o tehničkoj pomoći i mogućnostima financiranja.

Glavni naglasak događanja bit će na:

  • ulagačkim platformama
  • njihovim ciljevima
  • načinu funkcioniranja i
  • postupku uspostave.


Bit će predstavljene i relevantne studije slučaja o uspješnim ulagačkim platformama.

Hrvatski konzultanti na događanju će imati priliku dodatno se informirati o mogućnostima suradnje s EIB-om u području pružanja savjetodavnih usluga u Hrvatskoj.

Dodatne informacije, program događanja i prijavnica dostupni su ovdje.

Izvor: Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, 09.02.2018.