Centar unutarnjeg tržišta EU - Logo

Redizajnirani Europski atlas mora

‌Glavna uprava za pomorstvo i ribarstvo Europske komisije objavila je novu web-stranicu Europskog atlasa mora koja korisnicima omogućuje još lakšu izradu vlastitih morskih i obalnih karata, od sada bez potrebe za instalacijom dodataka.

Atlas sadrži obilje podataka o morskom okolišu Europe i pokriva teme poput prirode, turizma, sigurnosti, energije, putničkog prometa, morskog dna, porasta razine mora, potrošnje ribe i još mnogo toga. Cilj mu je podići svijest o europskim morima i obalama u kontekstu integrirane pomorske politike EU.

S novim izdanjem korisnici imaju pristup i obogaćenom katalogu s više od 120 dodatnih slojeva za istraživanje, prikupljanje i izradu vlastitih karata. Stranica nudi ispis, dijeljenje ili ugradbu korisničkih karata u članke i prezentacije.

Atlas je idealan alat za škole, istraživače i stručnjake, ili bilo koga tko želi unaprijediti svoje znanje ili poboljšati svoje proizvode i usluge. Trenutačno je dostupan na četiri jezika - engleskom, francuskom, njemačkom i španjolskom, a uskoro će biti dostupan na svim službenim jezicima Europske unije.

Izvor: Agencija za mobilnost i programe Europske unije, 29.06.2018.