Centar unutarnjeg tržišta EU - Logo

Besplatne kokice i europski filmovi na Ljetnoj pozornici Tuškanac uz #EUandME

‌Poziv građanima na filmsko druženje u sklopu europske kampanje #EUandME u nedjelju, 28. srpnja 2019. od 21:00 sat, na Ljetnoj pozornici Tuškanac u Zagrebu.

Prije projekcije dugometražnog filma „Knjižara“ („The Bookshop“, 2017), s Emily Mortimer i Billom Nighyem, u režiji Isabel Coixet, bit će prikazani kratki filmovi iz #EUandME kampanje, koje su snimili renomirani europski redatelji, među kojima i nagrađivani hrvatski filmski redatelj Dalibor Matanić. Ovi filmovi govore o svakodnevnim prednostima, koje je svim svojim građanima omogućila Europska unija.

U ugodnom ambijentu Ljetne pozornice Tuškanac, posjetitelji će se moći informirati i o pravima koje imaju u raznim područjima života u EU.

#EUandME kampanju pokrenula je Europska komisija 2018. godine, s fokusom na mlade od 17 do 35 godina, kako bi ih informirala o vrijednostima i pogodnostima EU-a i pravima koje uživaju kao njegovi građani, te ih upoznala s načinima na koje im EU može pomoći u ostvarenju njihovih strasti i ambicija. U sklopu kampanje #EUandME već se više od godinu dana mladima predstavljaju vrijednosti i pogodnosti EU-a, u pet područja odnosno tema koje obuhvaćaju njihove interese – mobilnost, digitalna tehnologija, vještine i poslovanje, održivost i prava.

Više informacija dostupno je ovdje.

Izvor: Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, 26.07.2019.