Centar unutarnjeg tržišta EU - Logo

Najava: Konferencija povodom obilježavanja Međunarodnog dana potrošača

‌Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta i Europski potrošački centar Hrvatska tradicionalno svake godine, počevši od 2014. godine, organiziraju konferenciju povodom Međunarodnog dana potrošača koji se obilježava 15. ožujka.

Ove godine konferencija pod nazivom „Povjerenje potrošača - ključ razvoja gospodarstva“ održat će se 6. ožujka 2017. u prostorijama hotela „International“, u Zagrebu, s početkom u 10 sati. Predmetno se događanje organizira u suradnji s poslovnom zajednicom odnosno Hrvatskom gospodarskom komorom i Hrvatskom obrtničkom komorom.


Konferencija će se sastojati od dva dijela:

  • u prvom dijelu konferencije predviđeni su uvodni govori predstavnika Europskog parlamenta, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, Hrvatske gospodarske komore te Hrvatske obrtničke komore
  • u drugom dijelu konferencije će se putem panel diskusije raspravljati o tome kako trgovci stječu povjerenje potrošača te kako postupaju u situacijama kada je povjerenje potrošača poljuljano. Sugovornici na panel diskusiji bit će predstavnici iz područja trgovine putem interneta, bankarskog sektora, javnih usluga, telekomunikacija, osiguranja te predstavnik udruge za zaštitu potrošača.

Konferenciju će moderirati gđa. Sandra Leskovar, novinarka i urednica na Hrvatskoj radioteleviziji.

Detaljnije informacije te program konferencije bit će pravovremeno objavljeni na stranicama Centra unutarnjeg tržišta EU.

Izvor: Europski potrošački centar Hrvatska, 17.02.2017.