Centar unutarnjeg tržišta EU - Logo

Agencija za mobilnost i programe Europske unije vodi vas u Tallin

‌Nedostatak digitalnih kompetencija, odnosno računalna nepismenost jedan je od problema EU koji se negativno odražava na mogućnost zapošljavanja budući da su osobe bez osnovnih digitalnih kompetencija neaktivne na tržištu rada i teško se uključuju na isto. Rješenje je nadohvat ruke.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije poziva vas na prijavu za sudjelovanje na međusektorskom TCA kontaktnom seminaru pod nazivom „Jačanje digitalnih kompetencija u području obrazovanja i osposobljavanja“ koji će se održati u Tallinnu u Estoniji, 17. - 20. rujna 2017.

Na seminaru će sudjelovati oko 70 sudionika, a do najviše 4 mjesta rezervirano je za sudionike iz Hrvatske, i to 2 iz područja općeg (školskog) obrazovanja te 2 iz područja strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Agencija za mobilnost i programe EU snosit će troškove smještaja, obroka i predviđenih kulturnih aktivnosti u programu seminara te će sufinancirati troškove puta u iznosu od najviše 500,00 EUR, dok će sudionik bez obzira na cijenu putne karte doprinijeti troškovima u iznosu od 450,00 HRK.

Radni jezik konferencije je engleski.

Krajnji rok za prijavu na aktivnost je 23. travnja 2017., a dodatne informacije dostupne su ovdje.

Izvor: Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, 19.04.2017.