Centar unutarnjeg tržišta EU - Logo

Javni poziv za iskaz interesa udrugama za zaštitu potrošača u Republici Hrvatskoj za sudjelovanje u obilježavanju Tjedna prava potrošača u Republici Hrvatskoj

‌Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, kao nadležno ministarstvo za politiku zaštite potrošača, objavilo je javni poziv za iskaz interesa udrugama za zaštitu potrošača u Republici Hrvatskoj za sudjelovanje u obilježavanju Tjedna prava potrošača u Republici Hrvatskoj, koji će se održati u razdoblju od 8. do 15. ožujka 2018. godine.

Događanja povodom Tjedna prava potrošača u Republici Hrvatskoj održat će se u pet većih gradova širom Republike Hrvatske, gdje će se, putem informativnih pultova omogućiti potrošačima da se, u neposrednoj komunikaciji s dionicima politike zaštite potrošača informiraju o brojnim aktivnostima koje su tom području provode, te o konkretnim potrošačkim pravima iz različitih sektorskih područja.

Gradovi u kojima će se održati navedeno događanje su:

- Slavonski Brod, 8. ožujka 2018. godine

- Dubrovnik, 9. ožujka 2018. godine

- Zadar, 10. ožujka 2018. godine

- Pula, 12. ožujka 2018. godine

- Čakovec, 13. ožujka 2018. godine.

Obilježavanje Tjedna prava potrošača u Republici Hrvatskoj završava dana 15. ožujka 2018. godine u Zagrebu, sa središnjim događanjem u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta, u okviru kojeg će dionicima politike zaštite potrošača, pa tako i udrugama za zaštitu potrošača, biti omogućeno sudjelovanje i predstavljanje svog rada. Tom prilikom će putem informativnih letaka, te u neposrednoj komunikaciji s građanima na za to predviđenim informativnim pultovima, biti omogućeno predstavljanje rada udruga u području zaštite potrošača uz pružanje konkretnih savjeta.

Prijave udruga za zaštitu potrošača na Javni poziv zaprimat će se na adresu elektroničke pošte prava.potrosaca@mingo.hr zaključno do 17. siječnja 2018. godine, a dodatne informacije o Tjednu prava potrošača u Republici Hrvatskoj te upute za podnošenje prijave dostupne su ovdje.

Izvor: Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, 11.01.2018.