Centar unutarnjeg tržišta EU - Logo

Ideja godine ’20 - Predstavništvo Europske komisije vodi tri najbolja tima u Bruxelles

Ideja godine natjecanje je za srednjoškolce koji žele poduzeti svoj prvi poduzetnički korak. Ovo nije tipično natjecanje gdje postoji jasna špranca za pobjedu, već se od natjecatelja traži da predstave svoj poslovni plan, u kojem se traže inovativnost, kreativnost, ali i dobre prezentacijske vještine.

Rane prijave za Ideju godine još uvijek traju, no ne zadugo. Oni koji pošalju svoje poslovne planove do 12. ožujka 2020. dobit će recenziju na svoj rad i priliku za doradu prijave. Natjecatelji koji ne stignu do tada poslati svoje prijave, to mogu učiniti do 26. ožujka, no onda neće dobiti recenziju već kao takvi ulaze u odabir za finale.

Finalisti Ideje godine bit će objavljeni 29. ožujka 2020., a finale će se održati 2. travnja 2020. u Zagrebu. U finalu će deset najboljih timova morati pred stručnim žirijem prezentirati svoju ideju i dokazati zašto je baš njihova ideja najbolja.

Više o samom natjecanju i pravilima prijave pročitajte ovdje.

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj je partner Ideje godine te tri najbolje ekipe vodi u Bruxelles. Više o tome pročitajte ovdje.

Izvor: Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj i portal srednja.hr, 11.03.2020.