Skočite na glavni sadržaj
Centar unutarnjeg tržišta EU - Logo

EU fondovi

Želite pregled svih relevantnih dokumenata vezano uz EU fondove u Hrvatskoj na jednom mjestu? Želite objaviti novosti iz područja svog rada na jedinstvenom portalu o EU fondovima? Želite besplatan pregled edukacija o EU fondovima za vaše djelatnike?

EU fondovi

Jedinstvena internetska stranica o EU fondovima u RH, u nadležnosti je Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, tijela odgovornog za koordinaciju čitavog procesa korištenja EU fondova u Republici Hrvatskoj. To je središnje mjesto na kojem se nalaze jasne, lako razumljive i ažurne informacije o EU fondovima u Hrvatskoj. Uz Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, u kreiranju spomenute stranice sudjeluju i tijela u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU sredstava te ostale državne i javne institucije.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije zaduženo je za sveukupnu koordinaciju informativnih i obrazovnih aktivnosti o korištenju EU fondova. Svrha koordinacije je osiguranje pravovremene podrške i jačanja postojećih kapaciteta državne i javne uprave, jedinica lokalne i regionalne (područne) samouprave, nevladinih organizacija, znanstvenog sektora i dr. u aspektima ključnim za uspješno korištenje EU sredstava.

Ciljane skupine kojima se portal obraća: potencijalni korisnici EU sredstava, korisnici i promotori projekata, mediji, šira i stručna javnost, stvaratelji javnog mnijenja te upravljačka/provedbena tijela i druga tijela državne i javne uprave.