Skočite na glavni sadržaj
Centar unutarnjeg tržišta EU - Logo

O nama

Unutarnje tržište EU* svojim građanima i poduzetnicima nudi različite mogućnosti, kao primjerice studiranje, zapošljavanje ili širenje poduzetničke djelatnosti u drugu državu članicu i sl. Prije svega potrebno je pravovremeno se informirati i kontaktirati određena nadležna tijela, a pri čemu je moguće naići na različite prepreke.

Pri Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, od pristupanja EU, djeluju različite EU kontaktne točke i alati, koji vam omogućavaju brz i besplatan pristup ključnim informacijama o pravima i mogućnostima na unutarnjem tržištu EU.

Kako bi vam olakšali snalaženje i usmjerili vas koga kontaktirati ovisno o vašoj situaciji, uspostavili smo Centar unutarnjeg tržišta EU. Centar objedinjava postojeće EU kontaktne točke, alate i nadležna tijela te na taj način omogućava jedinstven pristup informacijama na unutarnjem tržištu EU.

Na jednom mjestu možete dobiti sve relevantne informacije za ostvarenje svojih EU prava i mogućnosti.

Centar će se kontinuirano proširivati te će i ostale EU kontaktne točke i alati, uspostavljeni u Hrvatskoj, biti ovdje dostupni.

* Tržišne slobode zajamčene pravilima unutarnjeg tržišta EU odnose se na države članice EU-a te Norvešku, Island i Lihtenštajn, što zajedno čini Europski gospodarski prostor (EGP).