Centar unutarnjeg tržišta EU - Logo

EU fondovi

Želite pregled svih natječaja za europske fondove na koje se kao poduzetnik možete javiti? Imate ideju za projekt, a ne znate kako je aplicirati za sredstva EU?

EU fondovi

Jedinstvena internetska stranica o EU fondovima u RH, u nadležnosti je Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, tijela odgovornog za koordinaciju čitavog procesa korištenja EU fondova u Hrvatskoj. To je središnje mjesto na kojem se nalaze jasne, lako razumljive i ažurne informacije o EU fondovima u Hrvatskoj. Uz Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, u kreiranju spomenute stranice sudjeluju i tijela u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU sredstava te ostale državne i javne institucije.

Ciljane skupine kojima se portal obraća: potencijalni korisnici EU sredstava, korisnici i promotori projekata, mediji, šira i stručna javnost, stvaratelji javnog mnijenja te upravljačka/provedbena tijela i druga tijela državne i javne uprave.

 

Posjetite stranicu i informirajte se o sljedećem:

- u rubrici KAKO DO EU FONDOVA pronađite informacije

  • što je moguće financirati sredstvima EU

  • koji troškovi su prihvatljivi

  • koji su uvjeti za pripremu i provedbu projekata

  • kako pripremiti, prijaviti i provesti EU projekt

- u rubrici PREGLED NATJEČAJA pretražite natječaje na koje se kao poduzetnik možete javiti, prema fondu iz kojeg je natječaj financiran ili području financiranja. Provjerite na jednom mjestu koji natječaji su otvoreni, a koji u najavi te se informirajte o uvjetima pojedinog natječaja.

- u rubrici EDUKATIVNE AKTIVNOSTI pretražite besplatne edukacije koje održavaju Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU te certificirani regionalni koordinatori (županijske razvojne agencije), kako bi ste se educirali o područjima svog interesa i nadogradili svoje znanje o EU fondovima. Također, u rubrici možete pregledati publikacije Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i drugih državnih i javnih tijela.

- KALENDAR DOGAĐAJA nudi jednostavno pretraživanje informativnih i edukativnih događaja prema tipu (informativni ili edukativni), lokaciji odnosno ciljnoj skupini (kome je edukacija namijenjena).

- na KARTI PROJEKATA možete pretraživati projekte koji se provode na lokalnoj i regionalnoj razini, a financirani su u okviru operativnih programa Regionalna konkurentnost, Promet, Zaštita okoliša i Jačanje ljudskih potencijala u razdoblju 2007.-2013., i to prema lokaciji, vrsti fonda, području financiranja, operativnom programu te veličini ili statusu provedbe.

- uz navedene rubrike na stranici možete pronaći sve relevantne informacije o EU fondovima kao i strateške DOKUMENTE koji daju okvir za korištenje EU sredstva - SPORAZUM O PARTNERSTVU IZMEĐU RH I EK ZA KORIŠTENJE ESI FONDOVA ZA RAST I RADNA MJESTA U RAZDOBLJU 2014.-2020., OPERATIVNE PROGRAME i ostale važne dokumente bilo da se radi o financijskoj perspektivi 2014.-2020., odnosno 2007.-2013.

- također možete pronaći KONTAKTE svih relevantnih institucija i odgovornih osoba vezano uz Upravljačku strukturu 2014.-2020., Upravljačku strukturu strukturnih fondova 2007.– 2013. te upravljačku strukturu programa IPA-e u RH, prijaviti se na NEWSLETTER ukoliko želite primati obavijesti vezane uz EU fondove te saznati najnovije NOVOSTI