Skočite na glavni sadržaj
Centar unutarnjeg tržišta EU - Logo

Kontaktne točke

Kontaktne točke za poduzetnike

Vaša Europa - Poslovanje

Želite pokrenuti vlastiti posao u drugoj državi članici EU-a i zanimaju vas mogućnosti slobodnog izvoza i uvoza robe? Koje će biti vaše obveze prema zaposlenicima?

Vaša Europa Savjeti

Zanimaju vas informacije o vašim osobnim pravima u EU-u? Potreban vam je pravni savjet ili lijek?

Europska poduzetnička mreža

Želite proširiti svoje poslovanje izvan granica Hrvatske? Trebate pravni savjet ili tražite poslovnog partnera? Imate poslovnu ideju, ali ne znate kako dalje? Tražite dodatne izvore financiranja?

Jedinstvena kontaktna točka za usluge

Želite započeti poduzetničku djelatnost u Hrvatskoj i potrebne su vam informacije o registraciji poslovanja i uvjetima koje morate ispuniti? Već imate osnovanu tvrtku u Hrvatskoj i zanima vas sloboda prekograničnog pružanja usluga na privremenoj i povremenoj osnovi u drugoj državi članici EU-a?

Sprečavanje tehničkih prepreka trgovini (TRIS)

Vi ste poduzetnik koji želi staviti svoj proizvod na tržište druge države članice EU-a, ali nadležno tijelo u toj zemlji planira objaviti propis koji zahtijeva da promijenite fizičku značajku vašeg proizvoda?

Kontaktna točka za proizvode

Želite staviti svoj proizvod na tržište druge države članice EU-a, ali se bojite da će vas inspektori u toj zemlji kazniti jer vaš proizvod nije proizveden u skladu s njihovim nacionalnim pravilima?

Kontaktna točka za građevne proizvode

Želite svoj građevni proizvod staviti na hrvatsko tržište, ali ne znate kako? Pred vama se otvara niz pitanja: koja dokumentacija mi je potrebna, kako moram označiti građevni proizvod, koja nacionalna pravila vrijede obzirom na pravila iz područja gradnje, postoje li nacionalni zahtjevi za moj građevni proizvod?

EURES - mreža javnih službi za zapošljavanje

Imate potrebe za radnicima koje ne možete zadovoljiti na nacionalnom tržištu rada? Želite da vaš oglas za radno mjesto bude dostupan građanima različitih država članica EU-a?

EU fondovi

Želite pregled svih natječaja za europske fondove na koje se kao poduzetnik možete javiti? Imate ideju za projekt, a ne znate kako je aplicirati za sredstva EU?

OBZOR EUROPA – program Europske unije za istraživanje i inovacije u EU

Znate li da je u okviru programa Obzor Europa gotovo 7,08 milijardi eura namijenjeno malim i srednjim poduzećima? Želite li iskoristiti mogućnosti programa Obzor Europa za koji je predviđen proračun od 95,5 milijardi eura za razdoblje 2021. – 2027.? Želite li surađivati s akademskim sektorom te pridonijeti razvoju inovacija kroz svoje poduzeće?

SOLVIT

Sklopili ste privremen posao u drugoj državi članici EU-a, ali javno tijelo te države zahtjeva da tamo otvorite podružnicu? Želite određeni proizvod staviti na tržište druge države članice EU, ali tamošnja nadležna tijela postavljaju dodatne zahtjeve?

Izvansudsko rješavanje financijskih sporova mirenjem

Imate li spor iz područja osiguranja s pružateljem usluga iz EU? Obratite se Centru za mirenje pri Hrvatskom uredu za osiguranje. Imate li trgovački ili potrošački spor s pružateljem usluga iz EU? Obratite se Centru za mirenje pri Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Nacionalna kontaktna točka za prekograničnu zdravstvenu zaštitu

Vlasnik ste ili menadžer zdravstvene ustanove u Hrvatskoj i razmišljate o pružanju zdravstvenih usluga građanima drugih država članica EU-a? Građanin druge države članice EU-a vas je kontaktirao radi obavljanja zdravstvene usluge u vašoj ustanovi?