Skočite na glavni sadržaj
Centar unutarnjeg tržišta EU - Logo

Kako s pametnim tehnologijama i što o istima morate znati

26.11.2020.

‌Dana 24. studenog 2020. godine na Visokoj školi informacijskih tehnologija Danijela Marković Krstić, voditeljica Odjela za Europski potrošački centar Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, održala je predavanje o radu Mreže Europskih potrošačkih centara čiji je dio i Europski potrošački centar u Hrvatskoj.

Predavanje je održano u sklopu provedbe projekta ”Kako s pametnim tehnologijama i što o istima morate znati”, kojeg provodi Hrvatska udruga za zaštitu potrošača uz financijsku podršku Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

Cilj je ovog projekta poučiti mladu populaciju kako koristiti pametne uređaje na svoju korist, kako izbjeći neželjene posljedice, koje podatke o sebi smije objavljivati i davati drugima, kako zaštititi svoju privatnost te kako se zaštititi od prijevara i nelegalne trgovine. Također, cilj projekta je i putem edukacije osvijestiti mladu populaciju da koristi pametne uređaje na pametan način te da zna koja prava ima, ako se nađe u problemima i kako ta prava može ostvariti.

Izvor: Europski potrošački centar Hrvatska i Visoka škola za informacijske tehnologije, 26.11.2020.