Centar unutarnjeg tržišta EU - Logo

Poziv na online konferenciju "Zajedno smo jači"

11.12.2020.

Agencija za mobilnost i programe EU (AMPEU) Vas poziva na konferenciju "Zajedno smo jači" koja će se održati online 16. prosinca od 10 do 13 sati. Na konferenciji će među ostalim biti predstavljeni rezultati provedbe EU programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti u Hrvatskoj od 2014. do 2020. godine te ćemo najaviti novu generaciju programa od 2021. do 2027. godine. Ujedno Vas molimo da najavite održavanje konferencije kako bi informaciju dobio što veći broj građana koji su potencijalni budući korisnici programa.

Na kraju godine u kojoj završava provedbeno razdoblje ovih programa predstavit ćemo podatke o provedenim i ugovorenim projektima, a na konferenciji će sudionici projekata iznijeti svoja iskustva. Pokazat ćemo učinak programa na pojedince i društvo u cjelini. Sudionici će moći sudjelovati i u nagradnom kvizu koji je posebno za ovu prigodu osmislila poznata TV lovkinja Morana Zibar.

Program Erasmus+ najveći je program EU za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport, a u Hrvatskoj je njegova provedba uspješna te su ugovorena gotovo sva raspoloživa sredstva. Program Europske snage solidarnosti provodi se od 2018. godine kako bi se mladima omogućilo volontiranje, stažiranje i zaposlenje u Hrvatskoj i inozemstvu, a dokaz za iznimno zanimanje mladih za program jest broj volontera koji ne opada ni tijekom pandemije.

Konferencija je ujedno i središnji događaj kampanje #ZajednoSmoJači koju je AMPEU pokrenula u proljeće ove godine kako bi odala priznanje svim korisnicima koji su znanja i vještine stjecane kroz programe Erasmus+ i Europske snage solidarnosti iskoristili za opće dobro u doba krize.

Program konferencije dostupan je na poveznici.

Za sudjelovanje na online konferenciji molimo da se registrirate putem elektroničkog obrasca do 14. prosinca.

Konferenciju će biti moguće pratiti i uživo putem streama na Facebook stranici Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Izvor: Agencija za mobilnost i programe Europske unije, 11.12.2020.