Skočite na glavni sadržaj
Centar unutarnjeg tržišta EU - Logo

Velik uspjeh za Jedinstveni Digitalni Pristupnik: uspješno promoviran novi portal Your Europe

29.12.2020.

‌U sklopu implementacije EU Uredbe o Jedinstvenom Digitalnom Pristupniku (Single Digital Gateway), Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva aktivno je sudjelovao u stvaranju novog portala Your Europe koji je i promoviran 12. prosinca 2020.

Portal Your Europe ostvario je svojevrsnu preinaku te postao temeljna platforma na kojoj su objedinjene sve važne informacije o članicama Europske unije. Svi građani i poduzetnici EU-a od sada će sve važne informacije za svoj život i posao moći pronaći upravo na stranicama portala Your Europe.

Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva kao nositelj provedbe Uredbe o uspostavi jedinstvenog digitalnog pristupnika, uz podršku sunositelja Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, koordinirao je putem Nacionalnog koordinatora sva nadležna tijela koja su postavila sve važne informacije na portal Your Europe, pri čemu je ostvarena izuzetna suradnja i sinergija.

Digitalna transformacija ima temeljni utjecaj na unutarnje tržište, jedno od najopipljivijih postignuća Europske unije. Stvaranje istinskog jedinstvenog digitalnog tržišta - na kojem je osigurano slobodno kretanje roba, osoba, usluga i kapitala i gdje pojedinci i tvrtke mogu neprimjetno pristupiti i vršiti mrežne aktivnosti pod uvjetima poštene konkurencije i uz visoku razinu zaštite potrošačkih prava i osobnih podataka, bez obzira na njihovo državljanstvo ili mjesto prebivališta - jedan je od stalnih ključnih prioriteta Europske komisije. Uspješno je to spojena aktivnost s projektom eStandardi kojim će biti uspostavljen pravilan i jedinstven proces za razvoj cjelovitih elektroničkih javnih usluga u RH.

Portal Your Europe dostupan je ovdje.

Pogledajte i kratak video o portalu Your Europe. Video je dostupan na engleskom jeziku.

Izvor: Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva, 29.12.2020.