Skočite na glavni sadržaj
Centar unutarnjeg tržišta EU - Logo

Najava konferencije "Novi početak za bolje sutra - Erasmus+ i Europske snage solidarnosti"

19.03.2021.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije vas ‌poziva na online konferenciju "Novi početak za bolje sutra - Erasmus+ i Europske snage solidarnosti" na kojoj će predstaviti novu generaciju EU programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti 2021.-2027. te obilježiti početak njihove provedbe u Hrvatskoj.

Konferencija će se održati 26. ožujka 2021. od 11 do 13 sati.

Nove programe i rezultate provedbe prošle generacije programa u Hrvatskoj predstavit će ministar znanosti i obrazovanja prof.dr.sc. Radovan Fuchs, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade dr.med. Željka Josić, Adrienn Király, šefica Kabineta Mariye Gabriel, povjerenice za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade te ravnateljica Agencije za mobilnost i programe EU mr.sc. Antonija Gladović. Videokonferencija će se održati u organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Svrha je informirati građane o novoj generaciji ovih europskih programa i otkriti im kroz osobna iskustva i konkretne primjere kako programi Erasmus+ i Europske snage solidarnosti mijenjaju Hrvatsku nabolje, odnosno pridonose boljem obrazovanju, uključivijem društvu, većim mogućnostima za mlade, inovativnim rješenjima za izazove današnjice, vještinama budućnosti…

Na konferenciji će biti premijerno prikazano 5 kratkih filmova u režiji Roberta Knjaza u kojima korisnici programa dočaravaju na zanimljiv i živopisan način kako programi Europske unije pozitivno utječu na pojedince, obrazovni sustav i društvo u cjelini.

Program konferencije te dodatne informacije dostupne su na mrežnoj stranici posvećenoj konferenciji "Novi početak za bolje sutra - Erasmus+ i Europske snage solidarnosti".

Za praćenje konferencije potrebno je registrirati se putem elektroničkog obrasca.

Također, u tjednu nakon konferencije Agencija za mobilnost i programe EU održat će sedam online seminara za potencijalne buduće korisnike programa Erasmus+ i ESS na kojima će svi zainteresirani imati priliku dobiti važne informacije o novostima u novim programima te prijavi i provedbi projekata.

Više informacija pročitajte ovdje.

Izvor: Agencija za mobilnost i programe EU, 19.03.2021.