Skočite na glavni sadržaj
Centar unutarnjeg tržišta EU - Logo

Poziv mladima na upoznavanje Europe - DiscoverEU

04.04.2022.

‌Jeste li spremni istražiti Europu?

Ako ste rođeni između 1. srpnja 2003. i 30. lipnja 2004. godine, onda je ovo vaša prilika da besplatno putujete vlakom po Europi! 

Prijavite se, jednostavno je i osvojite svoju besplatnu kartu za putovanje Europom!

Prijave traju od 7. travnja 2022. u 12 sati do 21. travnja 2022. u 12 sati, a sve dodatne informacije su dostupne ovdje - https://europa.eu/youth/discovereu_hr.

Kontekst

Komisija je inicijativu DiscoverEU pokrenula u lipnju 2018. na prijedlog Europskog parlamenta.

DiscoverEU u zajednicu povezuje tisuće mladih iz cijele Europe. Sudionici koji se dotad nisu poznavali povezali su se preko društvenih mreža, razmjenjivali iskustva i savjete, zajedno putovali od grada do grada ili odsjedali jedni kod drugih.

Od početka ove inicijative, tj. od prvog kruga prijava u lipnju 2018. više od 130 000 mladih je dobilo svoju putnu propusnicu za besplatno putovanje vlakom po Europi.

Bivši i budući putnici u okviru inicijative stvorili su od 2018. raznoliku i angažiranu zajednicu koja se sastaje na internetu i izvan njega radi razmjene iskustva.

Sudionike se poziva da postanu ambasadori inicijative DiscoverEU i šire glas o njoj. Također ih se potiče da putem službene grupe DiscoverEU na Facebooku stupe u kontakt s kolegama kako bi podijelili iskustva i razmijenili savjete.

Izvor: Agencija za mobilnost i programe Europske unije, 04.04.2022.