Skočite na glavni sadržaj
Centar unutarnjeg tržišta EU - Logo

Hrvatska predsjedava Eurodeskovom mrežom!

02.11.2022.

‌Od 27. rujna do 1. listopada 2022. godine u Zagrebu je održan europski sastanak Eurodeskove mreže u kojem su sudjelovali nacionalni Eurodeskovi koordinatori iz 37 zemalja članica Eurodeskove mreže te djelatnici Središnjeg ureda Eurodeska, Eurodesk Brussels Link, iz Bruxellesa.

Na sastanku je održana Opća skupština Eurodeskove mreže te su odabrani novi članovi Izvršnog odbora i predsjednik.

Za predsjednicu je odabrana Lorena Barić, hrvatska nacionalna koordinatorica dok su ostali članovi Odbora Claire Conlon iz Francuske, Miriam Petra Ómarsdóttir iz Islanda, Pavlína Macounová iz Češke Republike, Robert Helm-Pleuger iz Njemačke, Valentina Piras iz Italije te Zsófia Bertalan iz Mađarske.

Novi Izvršni odbor radit će na jačanju suradnje Eurodeska s Europskom komisijom i ostalim partnerima i mrežama aktivnim u području informiranja mladih, kao i na daljnjem razvoju uključivijih usluga za mlade.

Osim Opće skupštine, koordinatori su imali prilike sudjelovati i na raznim radionicama jačanja kapaciteta u određenim područjima rada, poput suradnje s multiplikatorima, učenja grafičkog dizajna, korištenja igara u aktivnostima informiranja mladih, te dijeliti prakse i dobra iskustva rada s predstavnicima partnerskih mreža i drugim dionicima. Organiziran je i posjet Centru za mlade u Zagrebu gdje su svoje uspjehe i rad predstavili i hrvatski multiplikatori – Udruga IKS, ZAMISLI, i Varaždinski underground klub.

Više o Eurodesku možete pročitati na službenoj mrežnoj stranici www.eurodesk.eu.

Izvor: Agencija za mobilnost i programe EU, 02.11.2022.