Skočite na glavni sadržaj
Centar unutarnjeg tržišta EU - Logo

072/414-414 - Jedinstveni broj za savjetovanje potrošača

28.11.2014.

Ministarstvo gospodarstva je uspostavilo jedinstveni pristupni broj 072/414-414 za savjetovanje potrošača, čime se omogućava pružanje besplatnog savjeta potrošačima u Hrvatskoj vezano uz zaštitu njihovih ekonomskih interesa u nastupu pred trgovcem i to na razini četiri regije: Zagrebačka, Osječka, Riječka i Dalmatinska.

Upiti se zaprimaju na jedinstveni telefonski broj 072/414-414 svakog radnog dana od 10 do 16 sati.

Savjetovanje je namijenjeno potrošačima – fizičkim osobama koje sklapaju pravni posao ili djeluju na tržištu u svrhe koje nisu namijenjene njihovoj poslovnoj djelatnosti niti obavljanju djelatnosti slobodnog zanimanja. Savjetovanje potrošača ne podrazumijeva zastupanje potrošača u postupcima pred redovnim sudovima.

Upite potrošača zaprimaju Savjetovališta za zaštitu potrošača u Zagrebu, Osijeku, Puli i Splitu u sklopu projekta "Savjetovanje potrošača", koji je financiran od strane Ministarstva gospodarstva iz sredstava Državnog proračuna.

Cijena poziva iz nacionalne nepokretne komunikacijske mreže Hrvatskog telekoma d.d. iznosi 0,23 kune (+PDV) po minuti. Cijena poziva iz nacionalne pokretne komunikacijske mreže Hrvatskog telekoma d.d. iznosi 1,45 kuna (+PDV) po minuti.

Napomena: Cijene poziva iz nacionalnih pokretnih i nepokretnih komunikacijskih mreža mogu se razlikovati od gore navedenih, ovisno o tarifnom paketu koji pojedini korisnik ima ugovoren sa svojim pružateljem usluge.

Izvor: Ministarstvo gospodarstva, 24.11.2014.