Centar unutarnjeg tržišta EU - Logo

Otvorenje Informacijskog centra Europe Direct Zadar (EDIC Zadar)

28.11.2014.

Voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, g. Branko Baričević, 21. studenoga 2014., svečano je otvorio Informacijski centar Europe Direct Zadar, naglasivši da je njegovim otvaranjem dovršen proces otvaranja ovih centara na području Dalmacije u kojima će građani moći dobiti sve relevantne informacije o EU.

Glavna uloga EDIC-a Zadar koji se nalazi na adresi Glagoljaška 14, u prostorijama Solarnog edukacijskog centra, kao i svih ostalih EDIC-a koji djeluju u 28 zemalja članica EU-a, pružanje je informacija građanima o politikama EU-a i pravima građana EU-a. EDIC Zadar će uz pružanje informacija o područjima djelovanja EU-a, poticati aktivno sudjelovanje građana na lokalnoj i regionalnoj razini u razmjeni stajališta vezanih uz EU politike.

EDIC centar se sufinancira bespovratnim sredstvima koja dodjeljuje Europska komisija, a Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj nadležna je institucija za koordinaciju svih aktivnosti novootvorenog centra.

Svečanom otvaranju prisustvovao je i župan Zadarske županije g. Stipe Zrilić koji je naglasio važnost ovog centra za sve građane županije, a posebice za mlade. Istaknuo je da je dobra informiranost jedan od preduvjeta dobrog obrazovanja, a mladi su ti koji će u budućnosti utjecati na kreiranje novih europskih politika.

Više informacija o središnjoj informacijskoj službi Europe Direct pronađite ovdje, a popis informacijskih i dokumentacijskih centara u Hrvatskoj ovdje.

Izvor: Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, 21.11.2014.