Centar unutarnjeg tržišta EU - Logo

Prijavite izlaganje o prijevodnim tehnologijama!

30.03.2016.

‌Forum „Prevođenje u Europi“ godišnja je konferencija za sve pripadnike prevoditeljske zajednice u Europi (a i šire) koje u Bruxellesu organizira Glavna uprava za pismeno prevođenje Europske komisije.

Forum je dio šire strateške inicijative „Prevođenje u Europi“ („Translating Europe“) kojoj je cilj poticati sustavnu suradnju svih dionika u prevoditeljskom zanimanju, od studenata i sveučilišta, nacionalnih jezičnih instituta i znanstvene zajednice do udruga prevoditelja i pružatelja jezičnih usluga.

Osim Foruma, koji se održava u Bruxellesu, tijekom godine organiziraju se i lokalni seminari (radionice) u državama članicama usmjereni na raspravu o konkretnim lokalnim pitanjima i potrebama.

I ove se godine Forum organizira u listopadu (točnije, 27. i 28. listopada 2016.), a glavna tema bit će prijevodni alati i tehnologije.

Svi zainteresirani izlagači svoj prijedlog izlaganja o temama kao što su računalno potpomognuto prevođenje, strojno prevođenje, terminologija, računalna lingvistika, odnos prevoditelja i tehnologije ili pak cjeloživotno obrazovanje prevoditelja mogu dostaviti do 15. travnja 2016. Sve upute i poveznica na prijavni obrazac dostupni su ovdje.

Sretno s prijavama!

Izvor: Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, 25.03.2016.