Centar unutarnjeg tržišta EU - Logo

Otvorenje Informacijskog centra Europe Direct Sisak (EDIC Sisak)

08.12.2014.

Nastavno na otvorenje EDIC-a Zadar, 21. studenog 2014., voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, g. Branko Baričević, 4. prosinca 2014. otvorio je Informacijski centar Europe Direct Sisak. Time je zaokružena njihova mreža u Hrvatskoj koja se s pravom može pohvaliti velikim brojem Informativnih centra s obzirom na broj stanovnika.
 
Glavna uloga EDIC-a Sisak koji se nalazi na adresi Rimska 28, u prostorijama Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije SI-MO-RA, kao i svih ostalih EDIC-a koji djeluju u 28 zemalja članica EU-a, pružanje je informacija građanima o njihovi pravima u EU kao i o politikama EU-a. EDIC Sisak neće samo pružati informacije o područjima djelovanja EU-a, nego će i poticati aktivno sudjelovanje građana na lokalnoj i regionalnoj razini u razmjeni stajališta vezanih uz EU politike.
 
EDIC Sisak se sufinancira bespovratnim sredstvima koja dodjeljuje Europska komisija. Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj nadležna je institucija za koordinaciju svih aktivnosti novootvorenog centra.
 
Svečanom otvorenju prisustvovao je i župan Sisačko – moslavačke županije g. Ivo Žinić koji je naglasio ulogu centra u pružanju relevantnih informacija, naročito mladima o mogućnostima obrazovanja i razmjene u okviru obrazovnih institucija EU te očekivanja da će ta znanja biti iskorištena za razvoj Sisačko - moslavačke županije. Direktor SI-MO-RA, g. Mario Ćelan, istaknuo je očekivanja da će centar pružiti relevantne informacije o EU fondovima što će omogućiti njihovu bolju iskorištenost u  županiji.
 
Kontakt osoba za dodatne informacije: Gđa Andrea Horvat Kramarić, Voditeljica odjela za komunikacije, partnerstvo i mreže, telefon: 01 4681 321.

Više informacija o središnjoj informacijskoj službi Europe Direct pronađite ovdje, a popis informacijskih i dokumentacijskih centara u Hrvatskoj ovdje.

Izvor: Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, 04.12.2014.