Skočite na glavni sadržaj
Centar unutarnjeg tržišta EU - Logo

Godišnja Erasmus+ konferenciju za područje mladih

25.11.2016.

‌Agencija za mobilnost i programe Europske unije organizira Godišnju Erasmus+ konferenciju za područje mladih u utorak, 29. studenoga u Hotelu Dubrovnik, Ljudevita Gaja 1 u Zagrebu s početkom u 9:30 sati. Konferenciju će otvoriti ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku gospođa Nada Murganić.

Godišnja Erasmus+ konferencija za područje mladih održava se u povodu Poziva na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2017. godinu kao dio Erasmus+ informativne kampanje tijekom koje Agencija organizira Erasmus+ godišnje konferencije i regionalne radionice za pisanje projektnih prijava. Na konferenciji će biti predstavljeni dosadašnji rezultati provedbe programa Erasmus+ u Republici Hrvatskoj i novosti u natječaju za 2017. godinu. Dosadašnji korisnici čiji su projekti prepoznati kao primjeri dobre prakse iznijet će svoja iskustva i sudjelovati u panel diskusiji. Očekuje se oko 200 sudionika.

Tijekom konferencije ravnateljica Agencije mr. sc. Antonija Gladović uručit će nagradu pobjednici u nagradnoj igri „Pomogni Alexu“ koja je tijekom listopada ove godine održana u okviru kampanje Time to move u 19 europskih zemalja. Svrha kampanje je poticanje mladih na mobilnost, a nagradu iPad mini u online nagradnoj igri osvojila je Nikolina Blagojević iz Vukovara.

Na konferenciji će biti postavljena i izložba „Lica mobilnosti“ autora Marija Ivankovića, volontera Udruge za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti CINAZ iz Zadra. Njegove fotografije predstavljaju mlade koji su sudjelovali u programima mobilnosti s osobnim porukama o stečenom iskustvu.

Detaljan program konferencije dostupan je ovdje.

Izvor: Agencija za mobilnost i programe Europske unije, 25.11.2016.