Skočite na glavni sadržaj
Centar unutarnjeg tržišta EU - Logo

Godišnja Erasmus+ konferencija za područje odgoja i općeg obrazovanja, strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te obrazovanja odraslih

02.12.2016.

Agencija za mobilnost i programe EU organizira godišnju Erasmus+ konferenciju za područje odgoja i općeg obrazovanja, strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te obrazovanja odraslih, koja će se održati 5. prosinca u hotelu Esplanade u Zagrebu s početkom u 9.30 sati.

Konferencija se organizia u povodu objave Poziva na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2017. godinu i dio je velike informativne kampanje koju Agencija već tradicionalno provodi nakon objave natječaja. Riječ je o središnjem događaju na kojem se jedanput godišnje okuplja stručna zajednica koja se neposredno bavi internacionalizacijom obrazovanja.

Na konferenciji će biti predstavljen zajednički projekt Agencije i Ministarstva znanosti i obrazovanja K internacionalizaciji obrazovanja – Sudjelovanje Republike Hrvatske u Programu za cjeloživotno učenje u razdoblju od 2009. do 2013. godine. Istraživanjem utjecaja internacionalizacije obuhvaćene su 164 ustanove.

U nastavku konferencije bit će dodijeljene povelje ustanovama s dokazanim uspjehom u organizaciji mobilnosti učenika i osoblja u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju. Sudionici će također imati priliku poslušati iskustva korisnika koji su prepoznati kao primjeri dobre prakse iz odgojnih i obrazovnih ustanova, saznati koje su mogućnosti eTwinninga u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju te na kraju sudjelovati u radionici o eTwinningu i programu Erasmus+.

Program konferencije dostupan je ovdje.

Izvor: Agencija za mobilnost i programe Europske unije, 02.12.2016.