Skočite na glavni sadržaj
Centar unutarnjeg tržišta EU - Logo

e-učenje: kako konkurirati na tržištu rada

26.04.2019.

‌Internet je nepresušni izvor informacija. Bilo da čitate članke, gledate video zapise i općenito pratite zbivanja na razini tržišne niše u kojoj se profesionalno razvijate ili se želite oplemeniti novim znanjima ili hobijem, na internetu možete pronaći gotovo sve što vas zanima.

Elektroničko učenje ili e-učenje oblik je obrazovanja, ali i dodatna edukacija koju možete oblikovati prema svojim mogućnostima, vremenu i preferencijama. To znači da možete učiti kada vam odgovara, od kuda vam odgovara i u vremenskom trajanju koje vam odgovara. Sve što vam je potrebno za ovakvu edukaciju jesu internet, uređaj koji možete spojiti na internet (pametni mobilni telefon, tablet, računalo ili pametni televizor), slušalice (da ne smetate ukućanima) i neki od edukacijskih internetskih portala na kojima možete odabrati željenu edukacijsku temu.

Edukacijski portali okupljaju profesionalce iz različitih područja koji potom osmišljavaju edukacijske cjeline. Iako postoji mogućnost praćenja predavanja uživo, predavanja se najčešće snimaju u određenim cjelinama, kako biste ih mogli gledati kad vam odgovara i koliko puta želite. Neke su edukacije besplatne, neke su poprilično skupe, a uz neke možete dobiti certifikat ili diplomu. Neke su edukacije općenite, neke usko vezane uz određenu temu, a neke su pažljivo pripremljene prema određenim zahtjevima tvrtke ili pojedinca.

Informacije o e-učenju pročitajte ovdje.

Izvor: Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, 26.04.2019.