Skočite na glavni sadržaj
Centar unutarnjeg tržišta EU - Logo

Od 15. svibnja 2019. jeftiniji pozivi i SMS poruke unutar EU-a

10.05.2019.

‌Cijene su propisane i za SMS cijena će iznositi 0,55 kn/SMS-u, dok će cijena poziva prema nekom od brojeva u EU iznositi 1,76 kn/min.
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) obavještava korisnike elektroničkih komunikacijskih usluga kako će od srijede, 15. svibnja 2019., slanje SMS poruka i pozivi iz Hrvatske prema bilo kojem broju iz neke od zemalja EU-a biti jeftiniji.

Svi hrvatski operatori moraju prilagoditi cijene svojih poziva i SMS-ova prema ograničenju na razini EU-a. Ograničenje cijena odnosi se isključivo na privatne korisnike. Cijene su propisane i za SMS cijena će iznositi 0,55 kn/SMS-u, dok će cijena poziva prema nekom od brojeva u EU iznositi 1,76 kn/min.

Uredba kojom su uvedena nova pravila o ograničavanju cijena poziva i SMS-ova pokriva samo komunikacijske usluge unutar EU-a, koje se temelje na potrošnji po jedinici volumena i koje se nude potrošačima, tj. privatnim korisnicima. Uredba se odnosi na sve države članice EU-a, uključujući najudaljenije regije, koje su dio jedinstvenog tržišta EU-a.
 
Više detalja i informacija dostupno je ovdje.

Izvor: HAKOM, 10.05.2019.