Skočite na glavni sadržaj
Centar unutarnjeg tržišta EU - Logo

Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju

17.06.2019.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije vas poziva da se uključite u obilježavanje četvrtog Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju koji će se održati od 14. do 18. listopada diljem Europe sa središnjim obilježavanjem u Helsinkiju.

Registrirajte svoje događanje

Registriranjem svog događanja upisujete se na europsku kartu događanja u Europskom tjednu vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, čime osiguravate vidljivost i prepoznatljivost kvalitete vaše organizacije i njenog rada u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju te aktivno sudjelujete u radu europske zajednice za strukovno obrazovanje i osposobljavanje. Svi koji registriraju svoje događanje do 19.06.2019. ostvaruju mogućnost da ih se odabere kao jedne od 25 predstavnika koji će biti pozvani na središnje obilježavanje u Helsinkiju 14. - 18.10.2019.

Događanja kojima ćete se uključiti u obilježavanje ovog tjedna možete organizirati u razdoblju od 1. travnja 2019. do 31. prosinca 2019. a vaše događanje može biti primjerice natjecanje/ dodjela nagrada, konferencija, dan zaposlenika, izložba, sajam (karijera), informativna kampanja, intervju ili članak u časopisu, dan otvorenih vrata, konferencija za novinare, webinar i sva ostala događanja kojima ćete promovirati kvalitetu rada u strukovnom obrazovanju.

Osim kratkih uputa o načinu registriranja vlastitog događanja na stranicama Tjedna možete pronaći i mapu dosad registriranih događanja.

Podijelite svoju priču

Osim organizacije događanja, uključiti se možete i dijeljenjem vlastitog iskustva u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju kojim ćete inspirirati druge i osvijestiti im koje se sve mogućnosti nude u strukovnom obrazovanju: ispričajte svoje iskustvo sa stručne prakse ili usavršavanja, učitajte fotografiju ili video i postanite inspiracija drugima. Neka vas potaknu priče drugih objavljene ovdje.

Nagrade za izvrsnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju

I ove godine će se u sklopu Tjedna dodjeljivati brojne nagrade za izvrsnost u strukovnom obrazovanju – možete se prijaviti za dodjelu (rok za prijavu je 20. lipnja) ili glasovati za druge: od 1. rujna do 15. listopada 2019. bit će otvoreno online glasovanje za dodjelu VET Excellence Awards 2019 nagrada  kojima se prepoznaje izvrsnost i primjeri dobre prakse u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Ako i vi želite biti dio tog procesa, na sljedećoj poveznici možete se upoznati s kategorijama nagrada, prijaviti se za dodjelu (pripazite na različite rokove za pojedine kategorije) ili se priključiti glasovanju.

Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju održava se na inicijativu Europske komisije. Svrha mu je podizanje svijesti o širokom rasponu mogućnosti koje nudi strukovno obrazovanje i osposobljavanje te poticanje što većeg broja ljudi na sudjelovanje i otkrivanje tih mogućnosti.

U prethodnim godinama velik broj raznih organizacija održao je niz događaja i aktivnosti u brojnim europskim gradovima, uključujući i brojne hrvatske gradove, čime je dan doprinos povećanju privlačnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te isticanju njegovih prednosti i mogućnosti.

Više informacija o ovogodišnjem Europskom tjednu vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju možete pronaći na stranici Europske komisije gdje se nalaze sve upute i materijali koji vam mogu pomoći u sudjelovanju.

Poslušajte i poziv povjerenice Europske komisije Marianne Thyssen, uključite se i postanite dio brzorastuće zajednice organizacija koje će svojim događanjima upotpuniti Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju.

Izvor: Agencija za mobilnost i programe Europske unije, 17.06.2019.