Skočite na glavni sadržaj
Centar unutarnjeg tržišta EU - Logo

Nagradni natječaj EUROSCOLA #EKOscola #zajednozaEU!

12.09.2019.

‌Mladi od 16 do 19 godina, prijavite se na nagradni video-natječaj EUROSCOLA #EKOscola Europskog parlamenta i osvojite putovanje u Strasbourg za 24 učenika i 2 mentora - vremena imate do 23. rujna 2019.

Potaknuti inicijativom švedske školarke Grete Thunberg koja je proglašena jednom od 25 najutjecajnijih tinejdžerica na svijetu, Europski parlament, Ured za informiranje u Republici Hrvatskoj vas poziva vas da pokažete na koji način europske institucije utječu na smanjenje negativnih posljedica na okoliš u vašoj svakodnevici. Kako?

Osmislite i pripremite kratki video u trajanju od 60 sekundi u kojem pod krilaticom #EKOscola #zajednozaEU na kreativan način odgovarate na sljedeće pitanje: Što EU čini za mene i moju budućnost po pitanju očuvanja okoliša? Video potom postavite na YouTube kanal vaše škole, vašeg mentora/mentorice ili jednog od učenika/ca.

Nagradni natječaj otvoren je od četvrtka, 1. kolovoza 2019. godine, u 8.00 sati, do ponedjeljka, 23. rujna 2019. godine, u 14.00 sati. Da biste sudjelovali u natječaju, morate identificirati mentora ili mentoricu koji će u slučaju pobjede s vama otputovati u Francusku te ispuniti obrazac koji se nalazi ovdje.

Pobjednik natječaja „EKOscola“ bit će ona srednja škola u Hrvatskoj koja na angažiran, pamtljiv i personaliziran način izloži koliko je svjesna uloge Europske unije u očuvanju okoliša. Radove će evaluirati stručni žiri okupljen u svrhu selekcije najboljih pristiglih video-radova iz ovog natječaja.

Najuspješnija škola osvojit će pravo sudjelovanja u programu EUROSCOLA Europskog parlamenta - odnosno subvenciju za putovanje u Europski parlament u Strasbourgu (Francuska) 14. studenoga 2019. godine, za 24 učenika i 2 mentora škole koju pohađaju pobjednici. Subvencija će pokriti najveći dio troškova putovanja iz Hrvatske u Europski parlament u Strasbourgu, kao i najveći dio troškova smještaja.

Izvor: Europski parlament - Ured za informiranje u Republici Hrvatskoj, 12.09.2019.