Skočite na glavni sadržaj
Centar unutarnjeg tržišta EU - Logo

Programi Unije 2021-2027 - objavljen bilten br. 1

19.04.2022.

‌Koordinacijskim aktivnostima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u okviru Programa Unije jača se povezanost među resornim tijelima koja su zadužena za pojedini Program Unije, potiče se razmjena iskustava, otvaraju mogućnosti suradnje i provedbe zajedničkih aktivnosti.

Programi Unije predstavljaju integrirani niz aktivnosti koje usvaja Europska unija u svrhu promicanja suradnje između država članica u različitim područjima povezanim sa zajedničkim politikama EU, o čemu je više informacija dostupno ovdje - https://razvoj.gov.hr/o-ministarstvu/djelokrug-1939/eu-fondovi/programi-unije-373/373.

Koordinacija praćenja Programa Unije, osim objedinjivanja podataka o organizacijskoj strukturi, iskorištenosti pojedinog instrumenta, izvještavanja i osiguravanja dostupnosti informacija, također želi potaknuti što veći broj potencijalnih korisnika na angažman i upoznavanje s mogućnostima koje nude pojedini programi. U tu svrhu, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s resornim tijelima započelo je s izradom informativnog biltena o Programima Unije u kojem će obavještavati sve zainteresirane o aktualnostima pojedinog programa.

Izvor: Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, 19.04.2022.

Preuzmite publikaciju: PU BILTEN BR 1 Final_15_4_2022.pdf